ANA SAYFADEVLET DESTEKLİESNAF KOBİ TİCARİ KREDİHİBE KREDİKOSGEBKREDİ

Devlet Destekli Lokanta Açmak İsteyenler İçin Başvuru

Lokanta açmak, ev yemekleri iş yeri sahibi olmak herkesin hayalinde olan iş modellerinden birisidir. Lokanta açmak için belirli para sıkıntısı olan kişiler, devlet destekli olarak lokanta açılışı için destek kredilerinden faydalanabilirler. Devlet destekli olarak verilen hibe ve faizsiz kredi desteklerini araştıran ve Devlet Destekli Lokanta Açmak İsteyenler İçin Başvuru nasıl yapılır merak edenler için hazırladığımız bu yazımızda sizlere kolay bir şekilde nasıl lokanta açmak için KOSGEB kredisi alabilirsiniz, bunun hakkında bilgiler vereceğiz. Eğer KOSGEB kredisi değilde, kredi almak istiyorsanız Dükkan Açmak İçin Kredi Veren Bankalar sayfamıza giderek bankalar hakkında bilgiler alabilirsiniz.

KOSGEB bilindiği gibi ülkemizde destek kredisi veren kurumlardan birisidir. Devlet destekli olarak çalışan bu kurum hibe kredi ve faizsiz kredi ile işyeri açacak olan yeni girişimcilere destekler vermektedir. KOSGEB üzerinden lokanta açacak olan kişilerde devlet desteği alabilirler. Belirlenen lokanta NACE kodları ile birlikte, sizlerde sektör olarak hangi sektör için destek alacaksanız, o sektörün koduna göre başvurunuzu yapabilirsiniz.

KOSGEB Lokanta Sektörüne Ait Tüm NACE Kodları Nelerdir?

NACE KODUSEKTÖRÜN ADI
56.10.01Seyyar yemek servisi faaliyetleri (simit, poğaça, börek, kokoreç, nohut-pilav, piyaz, dondurma, vb. ile kayıklarda yapılanlar dahil)
56.10.02Börekçilerin faaliyetleri (imalatçıların faaliyetleri ile seyyar olanlar hariç)
56.10.03Çorbacıların ve işkembecilerin faaliyetleri (imalatçıların faaliyetleri ile seyyar olanlar hariç)
56.10.04Dondurmacıların faaliyetleri (imalatçıların faaliyetleri ile seyyar olanlar hariç)
56.10.06Döner, lahmacun ve pidecilik faaliyeti (garson servisi sunanlar ile self servis sunanlar dahil, imalatçıların ve al götür tesislerin faaliyetleri ile seyyar olanlar hariç)
56.10.07Ciğer, kokoreç, köfte ve kebapçıların faaliyeti (garson servisi sunanlar ile self servis sunanlar dahil, imalatçıların ve al götür tesislerin faaliyetleri ile seyyar olanlar hariç)
56.10.08Diğer lokanta ve restoranların (içkili ve içkisiz) faaliyetleri (garson servisi sunanlar ile self servis sunanlar dahil, imalatçıların ve al götür tesislerin faaliyetleri ile seyyar olanlar hariç)
56.10.09Pastanelerin ve tatlıcıların faaliyeti (garson servisi sunanlar ile self servis sunanlar dahil, imalatçıların ve al götür tesislerin faaliyetleri ile seyyar olanlar hariç)
56.10.10Pizzacıların faaliyeti (garson servisi sunanlar ile self servis sunanlar dahil, imalatçıların ve al götür tesislerin faaliyetleri ile seyyar olanlar hariç)
56.10.14Başka birimler tarafından işletildiğinde gemi ve trenlerde restoran işletmeciliği (yemekli vagon, vb.)
56.10.17Mantıcı ve gözlemecilerin faaliyeti (garson servisi sunanlar ile self servis sunanlar dahil, imalatçıların ve al götür tesislerin faaliyetleri ile seyyar olanlar hariç)
56.10.18Oturacak yeri olan fastfood (hamburger, sandviç, tost vb.) satış yerleri (büfeler dahil) tarafından sağlanan yemek hazırlama ve sunum faaliyetleri
56.10.19Yiyecek ağırlıklı hizmet veren kafeteryaların faaliyetleri
56.10.20Oturacak yeri olmayan içli pide ve lahmacun fırınlarının faaliyetleri (al götür tesisi olarak hizmet verenler)
56.10.21Oturacak yeri olmayan fastfood (hamburger, sandviç, tost vb.) satış yerleri (büfeler dahil), al götür tesisleri (içli pide ve lahmacun fırınları hariç) ve benzerleri tarafından sağlanan diğer yemek hazırlama ve sunum faaliyetleri
İLGİLİ  Ziraat Bankası Bankkart Genç Başvurusu

Yemek sektörü olarak işlem yapacaksanız, yukarıda kodları kullanarak başvurunuzu yapmanız gerekmektedir. Lokanta açmak isteyenler, hibe destek kredisi almak istedikleri zaman, ilk önce girişimcilik eğitim sertifikası alması gerekmektedir.

Devlet Destekli Lokanta Açmak İsteyenler İçin Başvuru
Devlet Destekli Lokanta Açmak İsteyenler İçin Başvuru

Yemek Sektöründeki Yeni Girişimciler Nasıl Hibe Alabilirler?

Yemek sektörüne uygun olarak girişimcilik eğitim sertifikası almak istiyorsanız, yukarıdaki NACE kodları ile birlikte, kurslara başlayabilirsiniz. KOSGEB kurumları veya e-devlet sistemi üzerinden kurs kaydınızı yaptırabilir ve bu kursu bitirdikten sonra sınavları başaralı bir şekilde bitirirseniz, destek almaya hak kazanacaksınız. Hibe kredi alabilmeniz için kurslardan sonra ayrıca iyi bir iş planı sunmanız da gerekmektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kapalı